Agenda
 • 20 mei 2016

  LUNÄ TALK

  ASTRON

  Dwingeloo

 • Over hoe wetenschap, geloof en fictie zich tot elkaar verhouden in het onderzoek naar buitenaards leven

  Stichting Land Art Contemporary en kunstenaar Marjolijn Dijkman organiseren dit jaar een drietal LUNÄ Talks in Drenthe. LUNÄ Talks zijn inspirerende gesprekken op bijzondere plekken op of rondom volle maan.


  De LUNÄ Talks vinden plaats in het verlengde van het artistieke onderzoek dat Marjolijn Dijkman uitvoert in het kader van The Ultraperipheric.   

   

  De tweede LUNÄ Talk bij ASTRON te Dwingeloo nodigt een scherpzinnig en divers tafelgezelschap uit tot een inspirerend gesprek. Op tafel ligt de vraag hoe wetenschap (science) en fictie (fiction) zich tot elkaar verhouden, toegespitst op thema’s als ‘Deep Evolution’, geschiedschrijving en speculatieve toekomstige ontwikkelingen in astronomie, antropologie, filosofie en religie. 

   

  Gasten aan tafel zijn o.a. Professor Michael Garrett, algemeen & wetenschappelijk directeur van ASTRON en Prof. Radioastronomie aan de Universiteit van Leiden (zijn onderzoeksgebied bestrijkt een breed spectrum aan astrofyische thema's, waaronder SETI - search for extraterrestrial intelligence), Professor antropologie Peter Pels, van de Universiteit Leiden (coördineert het onderzoeksproject: The future is elsewhere), beeldend kunstenaar Daniela de Paulis (artist in residence bij de Dwingeloo telescoop en lid van het internationale SETI comité) en godsdienstfilosoof en theoloog Taede A. Smedes (schrijft over de verhouding van geloof en natuurwetenschap). Host van het gesprek is Marjolijn Dijkman.

   

  De LUNÄ Talk start om 16.00 uur.

   

  U kunt dit gesprek bijwonen en ook actief meepraten. Voertaal is Engels.

   

  Na afloop, om circa 18:00 uur, is er een gemeenschappelijke maaltijd. 

   

  Extra: Voorafgaand aan de LUNÄ Talk - van 14.45 tot 15.45 - kunt u een bezoek brengen aan de Dwingeloo telescoop. Vrijwilligers van CAMRAS staan klaar om u een demonstratie en meer informatie te geven over het rijksmonument. De telescoop staat op het terrein van ASTRON.   

   

  Aanmelden: u kunt zich aanmelden door een email te sturen aan: info@landartcontemporary.nl

  (Laat svp bij uw aanmelding weten of u vooraf de Dwingeloo telescoop wilt bezoeken). 

   

  Maximaal 25 personen kunnen meedoen aan LUNÄ Talk. 

 • 28 april 2016

  LUNÄ TALK

  Het Drents Museum

  Assen 

 • Over hoe wetenschap en fictie zich tot elkaar verhouden in archeologie en astronomie

  Stichting Land Art Contemporary en kunstenaar Marjolijn Dijkman organiseren dit jaar een drietal LUNÄ Talks in Drenthe. LUNÄ Talks zijn inspirerende gesprekken op bijzondere plekken op of rondom volle maan.


  De LUNÄ Talks vinden plaats in het verlengde van het artistieke onderzoek dat Marjolijn Dijkman uitvoert in het kader van The Ultraperipheric.   

   

  De eerste LUNÄ Talk in het Drents Museum nodigt een scherpzinnig en divers tafelgezelschap uit tot een inspirerend gesprek. Op tafel ligt de vraag hoe wetenschap (science) en fictie (fiction) zich tot elkaar verhouden, toegespitst op thema’s als ‘Deep Time’, geschiedschrijving en speculatieve toekomstige ontwikkelingen in astronomie, archeologie en geologie.

   

  Gasten aan tafel zijn o.a. curator Alice Smits van Zone2Source (doet onderzoek naar de positie van kunstenaars ten opzichte van het Anthropoceen, een nieuw geologisch tijdperk), astronoom Roy Smits van ASTRON/Camras (gespecialiseerd in onderzoek naar Pulsars), conservator archeologie Jaap Beuker van het Drents Museum (doet onderzoek naar prehistorische contacten over grotere afstanden in Noordwest-Europa aan de hand van exotische materialen), beeldend kunstenaar Maarten Vanden Eynde (verdiept zich oa in ‘space-archeology’) en fysisch geograaf Enno Bregman van de Provincie Drenthe en Universiteit Utrecht (doet onderzoek naar de gevolgen van landijsbedekking in Nederland en Noord Europa en vroegere en huidige betekenis voor onder meer stabiliteit van diepe aardlagen en (diepe) grondwaterstromen en drinkwatervoorraden). Host van het gesprek is kunstenaar Marjolijn Dijkman.

   

  De eerste LUNÄ Talk in Drenthe vindt plaats in de Statenzaal van het Drents Museum en start om 15:30 uur. U kunt dit gesprek bijwonen en ook actief meepraten. Voertaal is Engels.

   

  Na afloop, om circa 18:00 uur, is er een gemeenschappelijke maaltijd.


  De toegang tot deze LUNÄ Talk op 28 april bedraagt € 7,50 maaltijd en drankjes inbegrepen.

   

  U kunt zich aanmelden door een email te sturen aan: info@landartcontemporary.nl.

 • 15 november 2015

  Excursie naar Broken Circle/Spirall Hill

  Kunsthal KAdE

  Amersfoort

 • 15 november: Excursie naar Broken Circle/Spiral Hill

  Op zondag 15 november organiseert Kunsthal KAdE in samenwerking met Land Art Contemporary een bijzondere excursie naar het werk Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson.

   

  De dag begint met een rondleiding van curator Robbert Roos door de tentoonstelling Expeditie land art in Kunsthal KAdE. Vervolgens vertrekt u per bus naar Dalen. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de familie Sanders voor een lunch en een toelichting over de doelstellingen van Stichting Land Art Contemporary. Vanuit Dalen is het slechts een korte rit naar Emmen, waar we Broken Circle/Spiral Hill bezoeken. 

   

  Tijdens de busreis zal Theo Tegelaers (TAAK) een toelichting geven over The Ultraperipheric, een project waarvoor kunstenaars zijn uitgenodigd om naar perifere gebieden te reizen waar de dynamische wisselwerking tussen mens en landschap onderzocht kan worden. 
  Programma
   
  9.30 uur     Inloop met koffie/thee Kunsthal KAdE
  10.00 uur   Rondleiding door de tentoonstelling
  11.15 uur   Vertrek bus
  12.45 uur   Land Art Centrum Dalen/lunch
  14.00 uur   Broken Circle/Spiral Hill
  16.30  uur  Aankomst Amersfoort
   
  Deelname aan deze dag inclusief lunch kost € 39,- per persoon. Aanmelden (er is plaats voor maximaal 30 deelnemers*) via: m.jeurissen@kunsthalkade.nl (tevens voor vragen) 
   
  * Bij onvoldoende aanmeldingen  kan de excursie worden geannuleerd. U ontvangt hiervan automatisch bericht.
 • 2-5 april 2014

  Cinema Beltrade

 • BREAKING GROUND tijdens TRA ARTE E CINEMA 4th Edition, Milaan

  Vertoning van de video BREAKING GROUND tijdens het filmfestival

  TRA ARTE E CINEMA 4th Edition, Milaan

  2-5 april 2014

  Cinema Beltrade in Milaan

 • 13 februari 2014

  TAAK, Amsterdam

  Aanvang: 19.30 uur

 • Lancering The Falklands Project website

  The Ultraperipheric

   

  Lancering The Falklands Project website 

  Donderdag 13 februari 2014 

  Locatie: TAAK, Frans de Wollantstraat 82 Amsterdam 

  Aanvang: 19.30 uur; voertaal: Engels; aanmelden is niet nodig 


  Gastsprekers:

  Tristan Mostert is historicus en conservator en schetst een context bij de Nederlandse ontdekkingstochten rond 1600 toen de wereld nog niet geheel in kaart was gebracht en er nog plaats was voor ganzen die aan bomen groeiden en Patagonische reuzen.

  Jasmijn Visser verzorgt een performatitieve lezing waarbij zij ons meeneemt op ontdekkingstocht door de geschiedenis van de Falklandeilanden en de website.

  Jolle Demmers is professor en oprichter van the Centre for Conflict Studies aan de Universiteit van Utrecht. Zij reflecteert op The Falklands Project en wijdt uit over het claimen van grond bij gewapende conflicten.

   

   


 • IFFR 2014

  26 en 27 januari

  Lantaren Venster

  Rotterdam

  IFFR

 • Film van Stijn Verhoeff & Jasper Coppes te zien bij IFFR

  Artist-in-Residence Dalen

   

  De film die Stijn Verhoeff & Jasper Coppes hebben geproduceerd tijdens en na hun werkperiode in Dalen Uit de lucht gegrepen / Out of Darkness is te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam op 26 en 27 januari 2014.